Jarmo Juntunen Pelko on suurin oikeusturvariski - Aidosti perus-ja ihmisoikeuksien puolesta

Nuorten hyvinvointia on vahvistettava

Perussuomalaisena kuntapäättäjänä ja kansanedustajaehdokkaana olen erityisen huolestunut palvelujen yhdenvertaisesta saatavuudesta, yksittäisten ihmisten arkeen liittyvistä ongelmista, talousvaikeuksista sekä nuorten syrjäyttämisestä yhteiskunnasta.

Suomessa vallitseva lähes 400 000 työttömän suurtyöttömyys ja talouskriisi on kurjistanut jo yli miljoonan suomalaisen elämän edellytyksiä. Kysymyksessä on kansallinen hätätila. Työttöminä työnhakijoina työ- ja elinkeinotoimistoissa oli kuluvan vuoden elokuussa 44 000 alle 25-vuotiasta työtöntä. He ovat vaarassa syrjäytyä lopullisesti yhteiskunnasta, mutta miten työvoimahallinto ottaa huomioon heidän tulevaisuutensa?

Työttömien nuorten määrä jatkaa kasvuaan. Vuosi sitten käyttöön otetun nuorisotakuun toteutuksessa on epäonnistuttu. Tilastot ovat surkeita. Poliittisia selityksiä riittää, mutta totuus on nuorten kokemana armoton. Heitä on petetty.  Koulutus on tärkeä, mutta miksi käydä kouluja ja kursseja, jos ei ole töitä? Nuorisotakuu on ajanut monet sosiaalitoimiston luukulle ja vienyt samalla osan itsetuntoa. Nuorisotakuu on kuin kakkosnelonen joulupaperissa.

Noin 30 prosenttia työttömistä nuorista saa karenssin työttömyyskorvaukseensa koska ei ole hakeutunut koulutukseen. Yleensä karenssin syynä on se, että nuori huomaa olevansa väärällä alalla ja keskeyttää opintonsa. Siitä hyvästä hänelle määrätään karenssi, joka tietää lisää taloudellisia vaikeuksia ja nuoren syrjäytymistä. Näin reilusti kohdellaan nuoria tulevaisuuden lupauksia Suomessa.

Kuinka moni meistä tiesi aikuisuuden kynnyksellä, mikä on oma tulevaisuus ja ammatti? Jos tiesimme, niin muutimmeko mieltämme? Onko oikein, että perusoikeuksien suomasta valinnanvapaudesta nuoria rangaistaan ja lisätään heidän syrjäytymistä yhteiskunnasta?

Suomen tulevaisuuden voimavara ovat nuoret, ja siksi nuorten elämän edellytykset pitää turvata valtion ja kuntien huonosta taloudellisesta tilasta huolimatta. On ensisijaisen tärkeää tukea nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen pyrkiviä hankkeita.

Lisäksi on huolehdittava opiskeluterveydenhuollon palvelujen laadusta ja saatavuudesta. Terveyspolitiikan painopistettä tulisi siirtää ongelmien hoidosta ennalta ehkäisevään työhön, nuorten fyysisen, henkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin aktiiviseen edistämiseen ja ongelmien ehkäisemiseen. On myös varmistettava, että nuorille tarkoitetut matalan kynnyksen palvelut toteutuvat käytännössä eikä vain juhlapuheissa.

Kun keskität vuoden 2015 eduskuntavaaleissa tukesi minulle, niin ryhdyn turvaamaan sosiaalisten perusoikeuksien toteutumista sekä poistamaan erityisesti lainsäädännöstä aiheutuvia oikeusturvaloukkauksia nuorten työttömyysturvan toteuttamisessa. Se on lupaus minulta Sinulle ja Suomen nuorille.

Työtä Suomen ja suomalaisten puolesta. Katso "Lapin tulevaisuuden uhkakuvat - Pelastetaan Suomi" -video  http://www.youtube.com/watch?v=kLld6oKlwYA&feature=share

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat