Jarmo Juntunen Pelko on suurin oikeusturvariski - Aidosti perus-ja ihmisoikeuksien puolesta

Suomalaisten hyvinvointi ei ole myytävänä

Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Vesa Puuronen arvosteli (UR-lehdessä 31.12.) "Toinen vuosi valtuutettuna" kirjoituksessaan Rovaniemen poliittisten toimijoiden toimintatapoja.

Puurosen mukaan Perussuomalaisten valtuustoryhmä ja sen yksittäiset jäsenet ovat pyrkineet nostamaan profiiliaan hyökkäämällä kaupungin viranhaltijoita vastaan ja vaatimalla huomattavia henkilöstövähennyksiä. Toisin kuin vasemmistoliitolla, perussuomalaisilla on ollut tahtoa ja rohkeutta esittää toimenpiteitä kaupungin talouden tasapainottamiseksi. Allekirjoittaneen tehtäviin kuuluu kaupunginhallituksen jäsenenä vastata muun muassa kaupungin taloudesta, hallinnosta ja laillisuuden valvonnasta. Olen huomauttanut johtavia viranhaltijoita muun muassa eriarvoisesta ja syrjivästä palkkarakenteesta, koska samasta työstä maksetaan toisille vuositasolla jopa 4000 euroa enemmän.

Valtuustokauden alussa vuonna 2013 esitimme, että kaupungin johtamisjärjestelmää on kehitettävä ja organisaatiorakenteita mataloitettava purkamalla osastojakoja hallinto- ja tuotanto-organisaatioissa. Totesimme tuolloin, että mahdollisilta henkilöstön lomautuksilta ja irtisanomisilta ei huonossa taloudellisessa tilanteessa voine välttyä. Yksinkertainen on tehokasta ja se on mielestämme hyvä ohjenuora valtion ja Suomen kuntien talouden tervehdyttämiseen. Korkeapalkkaisten johtajien ja päälliköiden määrä on kestämättömän suuri. Olemme vaatineet ylimääräisen johtajaportaan karsimista, ja se on toteutumassa organisaatiouudistuksen myötä.

Perussuomalaiset on ollut ja on edelleen huolestunut Rovaniemen kaupungin huonosta taloudellisesta tilanteesta. Alijäämäkierteen katkaiseminen lisäisi varmuutta, että Rovaniemen kaupungin henkilöstö säästyisi mahdollisilta lomautuksilta ja irtisanomisilta.

Puurosen mukaan perussuomalaiset estivät verotulojen nostamisen. Se pitää paikkansa. Estimme sen, koska verojen nostaminen olisi ollut varsinaisten ongelmien lakaisemista maton alle. Veronkorotus olisi ollut epäoikeudenmukaista kaupungin asukkaita, erityisesti pienituloisia eläkeläisiä ja työttömiä kohtaan. Vasemmistoliiton valtuutetut sen sijaan vaativat verojen korottamista. On helppoa jakaa ”ei kenenkään” rahaa.

Kolmas valtuustovuosi on käynnistynyt ja kevään eduskuntavaalit lähestyvät. Eurokriisi on maksanut satoja miljardeja. Pitkään vallassa olevat puolueet, joihin vasemmistoliittokin kuuluu, ovat keskittyneet pönkittämään omaa valta-asemaansa ja ajamaan yksipuolisesti omia henkilökohtaisia tai puolueensa etuja. Samalla ylläpidetään nykyistä järjestelmää ja rakenteita, kun muutoksen junat ajavat molemmilta puolilta ohi.

Se mitä Puuronen kutsuu ”hyökkäykseksi” on ainoastaan nykyisen Rovaniemen todellisuuden avoimeksi tekemistä kaikille veronmaksajille. Puurosen ”hyökkäyksen” perusteella se voi osoittautua monelle puolueelle kiusalliseksi. Muutoksen tarve ei kuitenkaan häviä mihinkään. Merkittävää on nähdä myös se, mitä ei ole tapahtunut ja ryhtyä päättäväisesti töihin Rovaniemen ja Lapin tulevaisuuden puolesta.

Kaupungin asukkaiden ja muiden suomalaisten hyvinvointia ei uhrata eikä se ole myytävänä. Suomen talous nousee työllä ja yrittämisellä sekä turhan sääntelyn karsimisella.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat