Jarmo Juntunen Pelko on suurin oikeusturvariski - Aidosti perus-ja ihmisoikeuksien puolesta

Korkea verotus tuhoaa Lapin tulevaisuuden

  • Jarmo Juntunen, eduskunta
    Jarmo Juntunen, eduskunta

Korkea verotus aiheuttaa kilpailukyvyn heikkenemistä sekä työttömyyttä, joka osaltaan vaikuttaa suoraan ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. Keskustapuolueen tavoitteena on vahvistaa maakunnallista itsehallintoa. Tarkoituksena on luoda sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen maakunnallisella itsehallinnolla, jossa maakunnilla olisi verotusoikeus.

Uusi veronmaksajien kukkarosta rahoitettava hallintohimmeli rakennetaan ja samalla pönkitetään puolueen tavoitteita ja unohdetaan tavallisen kansan etu.  Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että meillä olisi valtion ja kunnallisveron lisäksi maksettavana myös maakuntavero.

Uuden maakuntaveron keksiminen ja muiden verojen korottaminen on helppo tapa lakaista varsinaiset ongelmat maton alle. Suomen tulevaisuutta ei ratkaista sillä, että keksitään uusia veroja ja uusia organisaatiomalleja.

Kokonaisveroasteen korottaminen pahentaisi työttömyyttä, heikentäisi kilpailukykyä sekä ostovoimaa. Elämä kallistuisi ja monen tulot eivät riittäisi enää edes elämän perusasioihin. Pahimmassa tapauksessa voi katto lähteä pään päältä ja jääkaapista valo sammua.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen tulisi pyrkiä toteuttamaan siten, että kunnat vastaisivat perusterveydenhoidosta ja valtio erikoissairaanhoidon kustannuksista. Tämä kortti olisi ensin katsottava ennen muita vaihtoehtomalleja.

Monet tapaamani ihmiset ovat huolestuneet elämän edellytyksistä ja tulevaisuudesta. Suomen tulevaisuuden rakentajia, nuoria alle 25-vuotiaita on koko maassa työttömänä 75000 eli reilun Rovaniemen kokoinen kaupunki.  Suomessa lähes puolen miljoonan työttömän ja sadan miljardin euron velka kasvaa joka päivä.

Suomen talouden rattaat saadaan pyörimään tukemalla työllisyyttä ja PK-yrittäjyyttä. Valtion ja kuntien turhat menot ja hallintorakenteet tulee karsia ja verotusta on oikeudenmukaisesti kevennettävä.

Olen kansanedustajaehdokkaana Suomen järjestyksessä 37. eduskuntavaaleissa. Minulla ja kaikilla suomalaisilla on yhteistä nro. 37. Se on äänestysnumeroni Lapin vaalipiirissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Miten se tuhoaa vain Lapin. Kyllä siinä sivussa menee koko Suomi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jarmolle menestystä vaaleihin ja valinta eduskuntaan Mäntylän tilalle, ellei sitten vaaliliittokumppani kaappaa paikkaa, KD on keskittämisen mestari.

Toimituksen poiminnat