Jarmo Juntunen Pelko on suurin oikeusturvariski - Aidosti perus-ja ihmisoikeuksien puolesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Jarmo Juntunen

Oikeudenmukaisuutta menoleikkauksiin

Puolueet ovat julkistaneet leikkauslistansa Suomen talouden kohentamiseksi. Kävin läpi mm. kokoomuksen ja keskustan leikkauslistoja ja minulla nousi huoli pienituloisten eläkeläisten, työttömien ja lapsiperheiden hyvinvoinnista ja tulevaisuudesta. Leikkauslistojen tavoitteena näyttää olevan, että leikataan jostakin ja, että kaikilta leikataan jotakin.

Terveys on osa ihmisarvoa

Hanna Mäntylä on kertonut julkisesti vastustavansa terveydenhuollon laajentamista luvattomasti Suomeen tulleille ihmisille. Hän vetoaa siihen, että kiireellinen hoito on Suomessa ja muissa EU-maissa jo turvattu luvattomasti maassa oleville. Tämä on totta. Kenenkään henki ei ole välittömässä vaarassa terveydenhoidon puuttumisen vuoksi Suomessa, olipa hoidon tarpeessa oleva ihminen maassamme luvallisesti tai luvatta.

Rauhan ja demokratian puolesta

Ukraina on pinta-alaltaan Venäjän jälkeen Euroopan toiseksi suurin ja väkiluvultaan yli 45 miljoonaa se on myös seitsemänneksi suurin valtio. Ukraina itsenäistyi vuonna 1991. Sitä ennen maa oli pitkän ajan muiden valtioiden hallinnassa.

Nyky-Ukrainassa on arvioiden mukaan 20 miljoonaa venäläistä. Ei ihme, jos Putinia kiinnostaa ottaa maa Venäjän haltuun.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä